maanantai 13. tammikuuta 2014

"Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi"

Otsikon mukaista sananpartta äitini aina toisti minun ollessa pieni. :) Näilläpä perusteilla laitan vielä joulun 2013 kuvapläjäyksen blogiini "hieman myöhässä". :D Pahoittelen jos joku on jo ehtinyt ahdistua joulusta, ja haluaa vain siirtyä kevääseen. Sulkekaa siis silmänne. :D

Lisätodisteita asiaa epäileville ;D tulee tässä:

Lainattu Wikipediasta: "Nuutinpäivä on kansanomaisesti tärkeä merkkipäivä, johon jouluajan on katsottu päättyvän, kuten osoittaa sananparsi: 'Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi.' Vanhojen lakien mukaan joulurauha kesti 20 päivää ja päättyi siten 13. tammikuuta. Päivän perinteisiin kuuluvat eräillä alueilla Länsi-Suomessa myös nuuttipukit."

Kuvia ruokahuoneen jouluilmeestä:Tuo koristenauha oli liikaa.... Mutta jouluinnoissani sen siihen lisäsin.


Vihreä kastehelmi -sokerikulho on äidiltäni jostain kaukaiselta ajalta, liekö 80-luvulta. :) Mielestäni se sopii jouluun, muulloin sitä en ole käyttänytkään, sillä sen väri iskee vain jouluna.Valkoinen joulukuusi sai ylleen punaiset pallot, karkkikepit ja hopeaista ja kultaista koristenauhaa. Vaikka itse tykkäänkin eniten katsella hopea-valkoisia joulukuusia, itselle halusin tällaisen kuusen, joka on kuin karkki. ^_^ Ensi vuonna ehkä käpyjä, piparkakkuja ja jotain muuta vanhanaikaista.
Vähän parempi kuva sohvapöydän yltäkylläisestä asetelmasta. Löysin tuollaisen ihanan kuusen, äidilläni on saman tyylinen, ja se kuului suosikkeihini pienenä. Sehän lähti heti kaupasta mukaan.


Takan jouluilme. Viimeisessä kuvassa sohvatyyny on heitetty lisäksi, että sohvalle mahtui istumaan. Kuvissa näkyy uudehkot pallovaloni, jotka hieman valtavirrasta poiketen ovat kokonaan harmaat. <3 Sopii meille paremmin kuin valkoiset.

Melkein ainoat joulujutut makkarissa oli nuo söpöt vuosia vanhat joulunalle ja -poro. Kuvassa näkyy myös jotain uutta, joka ansaitsee oman postauksensa.


Kaksi alla olevaa ovat suosikkiotokseni tältä joululta, en tiedä miksi, me vain ovat tunnelmalliset.Tässä vielä joulun jälkeistä kuvaa keittiön pöydästä. Pöydällä oli lisäksi vielä perinteinen valkoinen kynttellikkö, mutta se on viety pois. Tuo sypressi on niin ihana ja yhä mainiossa kunnossa, vaikka olen kastellut sen vain kerran, joten se saa olla siinä kunnes nuukahtaa. :) Samalla näette uutta kuvakulmaa keittiöstä. ^_^

Ihmisistä on toki kuvia koneellani, mutta ymmärrettävästi niitä en tänne laita. :) Niitä tosin on vain muutama, sillä kuvailu unohtui yhdessäolon ja joulutohinan lomassa, mikä on ihan luonnollista. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! :)